De Bewonersbrief Heusdenkoers 2023

Heusden, juli 2023. 

betreft : Heusdenkoers Dames zaterdag 12 augustus en Heren dinsdag 15 augustus 2023.

 

Beste, 

Ook dit jaar vliegen de renners er opnieuw in, ze leggen 21 rondjes van 8,17 km af op een gesloten parcours. Dit betekent dat op dinsdag 15 augustus tussen 14.00 en 18.00 u. geen gemotoriseerd verkeer is toegelaten op het parcours en er tijdelijke verkeersmaatregelen werden genomen om alles veilig te laten verlopen.

 

Het parcours van Heusdenkoers loopt langs de volgende straten: Heusdendorp – Veerdreef - Wellingstraat – Donkerstraat – Steenvoordestraat – Bosheidestraat – Magerstraat – Leenstraat – Loveldstraat – Lodries – Herenakker – Steenhuyse – Loveldstraat – Laarnebaan – Tramstraat – Heusdendorp

 

Opgelet: voor alle straten die grenzen aan de Veerdreef, Heusdendorp, Tramstraat en Laarnebaan is geen exit meer mogelijk vanaf 09.00u omdat de nadarafsluiting dan al geplaatst wordt.

 

We vragen ook de medewerking van iedereen die op en rond het parcours woont, om waakzaam te zijn m.b.t. de VERKOOP van alcoholische dranken voor en tijdens de wedstrijd : dit mag NIET zonder speciale machtiging.

Dit is uiteraard geen enkele belemmering voor de bijzonder gezellige en familiaire sfeer die we telkens op Heusdenkoers zien !

 

Ter info dit uittreksel uit het Gemeentelijk Reglement terzake :

"voor het schenken van sterke dranken op openbare sportieve, politieke en culturele manifestaties, blijft overeenkomstig artikel 9 van de Wet van 28 december 1983 een speciale machtiging van het college van burgemeester en schepenen wel degelijk vereist".

Wie deze machtiging niet heeft stelt zich bloot aan controle en serieuze boetes : bedankt voor uw medewerking terzake.

 

Verlaat de zone omsloten door het parcours via de exits!

De bewoners die binnen de omsluiting van het parcours wonen, kunnen tussen 14.00 en 18.00 u. de omsluiting verlaten via vooraf vastgelegde exits. Om gebruik te maken van de exit heb je altijd de toestemming van de politie of de gemachtigde signaalgever ter plaatse nodig. Er wordt geen verkeer toegelaten dat de omsluiting terug binnen wil. Ook bewoners die buiten deze omsluiting wonen, krijgen geen toestemming om zich met een gemotoriseerd voertuig binnen de omsluiting te begeven.

 Exit Melle kruispunt Donkerstraat/Wellingstraat

 Via de Kruisstraat linksaf de Wellingstraat en thv van Donkerstraat / Kalverbosstraat het parcours verlaten en Wellingstraat verder volgen richting Melle

 Exit Laarne / Destelbergen

 Het parcours verlaten thv Lodries in de Loveldstraat en deze vervolgen richting Laarnebaan of R4.

 Door het gesloten karakter van het parcours zullen heel wat straten die uitkomen op het parcours doodlopend gemaakt worden en zal in die straten slechts plaatselijk verkeer toegelaten zijn.

  

We delen u ook graag mee dat wij op zaterdag 12 augustus om 16 u een Dameswedstrijd organiseren.

 

De Dameswedstrijd verloopt op een open parcours, dit wil zeggen dat je enkel in de rijrichting van de wedstrijd het parcours zo snel mogelijk moet verlaten, en dit op zaterdag 12 augustus tussen 16.00 en 19.00 u.  Er zullen wel tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden om alles veilig te laten verlopen.

Het parcours van de Dameswedstrijd loopt langs de volgende straten: Heusdendorp –Steenvoordestraat – Pensstraat – Magerstraat – Bosheidestraat – Steenvoordestraat –Donkerstraat  – Wellingstraat – Heusdendorp

  

We willen u alvast bedanken voor het begrip voor deze regeling.

  

Met sportieve groeten,

 Sportclub Klaver 7 vzw

 Fred Hamerlinck                              Bart Clauwaert                                   Erwin Verheuge

Voorzitter                                                                   Secretaris                                                                    Veiligheidscoördinator

0475 57 11 58                                                                                                                                                     0476 72 02 33


   

email : info@heusdenkoers.be

vindt ons op facebook / bezoek onze website