Heusdenkoers 2021 gaat niet door.

Beste koersliefhebbers,

Wij besloten, samen met de event organisatoren Heusden Leeft en Oldtimertreffen Heusden, om de focus te verleggen naar 2022. Deze drie grote publiekstrekkers vergen zo’n uitgebreide voorbereiding dat we de knoop nu moesten doorhakken.

"Met de info die nu voorhanden is en de huidige coronaregels voor massa-evenementen, beslisten de drie organisatoren unaniem en in gezamenlijk overleg met de gemeente om nog een jaartje te wachten en zich te focussen op een knaleditie in 2022."

Fred Hamerlinck (Heusdenkoers): “De koers lokt duizenden mensen, van heinde en verre. Die massa in goede banen leiden, is sowieso al een hele grote uitdaging. Dat ook nog eens coronaproof doen met b.v. een volledig afgesloten parcours is voor ons logistiek niet haalbaar.”

Dave Bracke (Heusden Leeft): “Net als Heusdenkoers vergt ons volksfeest een lange voorbereiding. We kunnen dan ook niet wachten tot wanneer bekend is welke protocollen zullen gelden voor grote evenementen in augustus. Als we uitgaan van de huidige coronaregels, dan is o.a. de verplichte crowd control praktisch niet te realiseren.”

Guy De Schuyter (Oldtimertreffen Heusden): “In tegenstelling tot vele andere oldtimerbijeenkomsten organiseren we zowel een rondrit, static show, een concours d’élégance, een optreden van een coverband, als een retromarkt. Die unieke combinatie zorgt voor een leuke dynamiek in publieksstromen. De huidige coronamaatregelen zouden dit beperken, wat nefast zou zijn voor de totaalbeleving.”

Meer info vind u op het persbericht van de gemeente.